Het Jagers Huis

Foto: Bron: Frijlink-Spronk
 
Adres:
Juffersdijk 2, 7245 TR Laren
 

't Jagershuis
De eerste bewoner van het Jagershuis was Derk Oudenampsen (J.2).
Derk was verhuisd van Klein Bekman naar boerderij Haarman in Verwolde. Hij was van beroep jachtopziener en voerde zijn beroep uit op het landgoed Verwolde. Ook de volgende bewoner zijn schoonzoon Gerrit Jan Hoentjen (getrouwd met Johanna Oudenampsen (K.7) hield toezicht op het wild en de stropers. In de volksmond werd de familie 'de Jager' genoemd.

Vanaf begin jaren 1970 wordt het Jagershuis bewoond door Baron Allard van der Borch van Verwolde met zijn gezin (info).
 
Ligging:
Zie voor de ligging van dit huis de kaart bij Huis Verwolde.
 
Beschrijving van huis door Makelaar Kromhof Pullen
Op een waanzinnig mooie locatie op het landgoed Verwolde gelegen jachthuis met separaat gastenverblijf annex kantoor, paardenstal met paardenbak op een perceel van circa 4000 m2. Dit wel zeer bijzondere Jagershuis wordt samen met de bijgebouwen verkocht, terwijl de riante kavel in erfpacht wordt uitgegeven. Een ultieme buitenkans om te komen wonen op dit prachtige landgoed en te genieten van de rust en prachtige omringende natuur.

Ongekende rust en privacy, een prachtig landschap en een karakteristiek huis zijn de ingrediënten van nagenoeg iedere “onbereikbare” woonwens. Hier op landgoed Verwolde kan de ultieme wens echter in vervulling gaan. Op het ruim 300 hectare tellende landgoed Verwolde dat voor een groot deel is aangewezen als complex historische buitenplaats in het kader van de Monumentenwet komt het voormalige en recent gerenoveerde jachthuis beschikbaar.

’t Jachthuis en de bijgebouwen
Dit bijzondere jachthuis (inhoud 550 m3) wordt bereikt via een semi verharde weg over het landgoed. Het jachthuis staat op een bijzonder mooie plek waar zowel beschutting van bomen en bosschage is als ook weidse uitzichten over de landerijen mogelijk zijn. Zoals op de voorgevel van dit bijzondere bouwwerk te lezen valt, stamt het jachthuis uit 1887. Met behoud van de authentieke elementen is er in 2010 een verbouwing uitgevoerd waardoor de woning beschikt over hedendaags comfort. Naast het jachthuis staat een bijgebouw waarin onder andere een herenkamer (pachtkamer) en enkele slaapvertrekken aanwezig zijn. Voor de paardenliefhebber zijn er tal van mogelijkheden. Alle faciliteiten waaronder stallen, een rijbak en een prachtig uitrijgebied zijn aanwezig!

Naast de woning staat een gebouw dat voor velerlei doeleinden geschikt is. Het is het gebouw waar zich de prachtige herenkamer bevindt waar in het verleden de pachtgelden van het landgoed werden geïnd. Vandaar dat deze ruimte vaak als pachtkamer wordt benoemd. Naast deze ruimte is er nog een hal en kitchenette op de begane grond. Op de bovenverdieping bevinden zich twee slaapkamers en een badkamer met wastafel, bad en toilet. Het gebouw kan dus uitstekend dienst doen als gastenverblijf en/of kantoor.
Aan de voorkant van dit gebouw zijn een garage/werkplaats en twee ponystallen gehuisvest.

Erfinrichting
Rondom het huis is een in het landschap passende tuin aangelegd met diverse beuken- en buxushagen en ruime gazons. Achter in de tuin is een natuurvijver aangelegd die zowel op de bewoners als de in het gebied voorkomend fauna een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft. Een dikke monumentale eik markeert verder de uiterste hoek van de kavel. Rondom het huis zijn enkele terrassen aangelegd, waar het gedurende het zomerseizoen en in deze geweldige ambiance fantastisch genieten is.
Naast de eerder beschreven bouwwerken komt u nog de volgende opstallen tegen op de kavel:
• Paardenstal, voorzien van zadelkamer, pantry en drie paardenboxen;
• Een hooiberg met aanbouw in gebruik als opslag voor haardhout.

Direct grenzend aan de paardenstal is een zeer goed bruikbare paardenbak met verlichting aanwezig. Afhankelijk van de interesse van de toekomstige erfpachter kunnen de voorzieningen voor de paardenhouderij worden overgenomen. Op de kavel zijn ruime parkeermogelijkheden voor meerdere auto’s.

Erfpacht
Dit erf zal door de landgoedeigenaresse in erfpacht worden uitgegeven voor een periode van 30 jaar. Hiervoor zal een erfpachtakte worden opgesteld onder de algemene voorwaarden van het landgoed. Uiteraard zullen deze bepalingen uitgebreid met u worden besproken. Er is een jaarlijkse canon (net als hypotheekrente fiscaal aftrekbaar) verschuldigd van € 12.000,–. Deze canon wordt jaarlijks geïndexeerd op basis van het CPI prijsindexcijfer.


Natuurschoonwet
Het object is gerangschikt onder de Natuurschoonwet met openstelling voor publiek. De Natuurschoonwet kent enkele verplichtingen maar ook enkele fiscale voordelen waaronder het vrij van overdrachtsbelasting kunnen verkrijgen alsmede een lagere WOZ waarde. De erfpachter is verplicht tot instandhouding van de rangschikking onder de Natuurschoonwet met openstelling voor publiek.

Bron: Kromhoff Pullen, zie ook onderstaande foto's:


 

Juffersdijk 2, Laren

 

Nieuws

  • 19-06-1958 11:48

    Straling in wereld neemt toe

    Voorzitter van de werkgroep is BB-leider G. Franken, secretaris is de heer H. Oldenampsen (L.47), docent in de atoom-, bacteriologische en chemische oorlogvoering. Tot leden zijn benoemd enige militaire vertegenwoordigers, vertegenwoordigers van het KNMI en van de BB. Tot dusverre werd de...

  • 17-06-1958 00:00

    Stralingsverwachting Waarschuwingsdienst voor radio-actieve neerslag

    De ministers van Binnenlandse Zaken, voor Defensie en van Verkeer en Waterstaat hebben besloten een Werkgroep Waarschuwingsdienst Radioactieve Neerslag in te stellen. Zij zal tot taak hebben voorbereidingen te treffen voor de inrichting van een waarschuwingsdienst voor radio-actieve neerslag. Deze...

  • 21-06-1955 20:51

    Oudenampsen Grotestraat 35 Eibergen

    https://www.berkelland.nl/geschiedenis/2015/10/26/eibergen-grotestraat-oudenampsen/   berkelland heeft bewaard op Eibergen Eibergen – Grotestraat Oudenampsen   Eibergen – Grotestraat 35 Oudenampsen   Een oude foto van o.a. het pand van kruidenier J.H.A. Oudenampsen. Op...

  • 29-04-1954 00:00

    F. Oudenampsen onderscheiden

    Frederik Oudenampsen (K.82) is in 1954 onderscheiden met de eremedaille in de orde van Oranje-Nassau: Hij was toen werkzaam aan de wasmachine bij N.V. Twentse Katoendrukkerij te Goor. Bron: Leidsche Courant

  • 01-01-1953 00:00

    Leo immigreert naar Australie

    Leo Oldenampsen (L.104) immigreerde in 1953, op 20 jarige leeftijd van Rotterdam naar Wellington, Australie. PS. Op 3 augustus 1963 immigreerde hij nogmaals. Hij ging toen per vliegtuig naar Sydney (bericht).    

  • 01-08-1952 00:00

    W. Oudenampsen slaagt voor Hoofdakte

    Nieuwsblad van het Noorden Het betreft W. Oudenampsen (L.36). Bron: Nieuwsblad van het Noorden    

  • 09-07-1952 00:00

    J.B. Oudenampsen geslagd voor de MULO

    Nieuwsblad van het Noorden Het betreft J.B. Oudenampsen (L.40) Bron: Nieuwsblad van het Noorden    

  • 23-10-1950 00:00

    Catharina Oldenampsen v.d. Zeeuw militair

    In de Leidse Courant van 23 okt 1950 staat dat Catharina Oldenampsen v.d. Zeeuw (L.47~) met de Groote Beer teruk kwam uit Nederland Indie. Zij was militair, 2e luitenant, en komt uit Katwijk aan Zee. Bron: Leidse Courant (pagina 2)  

  • 06-10-1950 00:00

    Catharina Oldenampsen v.d. Zeeuw reist met de Groote Beer

    Catharina Oldenampsen van der Zeeuw (L.47)  reisde als militair met de Groote Beer terug naar Amsterdam Code in de lijst: GB1308 Vertrek op 06/10/1950 uit Tandjong Priok (Nederlands Indie), aankomst 29/10/1950 in Amsterdam. Bron: Passagierslijsten repatriëring (1946-1968)

  • 01-01-1949 20:16

    Foto van Riek Oudenampsen te Peele (1949)

    Vav links naar echts: Herman Pieper, Hanna Pieper-Denneboom, Ernst Pieper,  Riek Oldenampsen-te Peele . Riek was de vrouw van Albert Gerrit Johan Oldenampsen (L.79). Riek leeftde van 1917 tot 2006, op de foto was zij dus 32 jaar oud, want de foto stamt uit 1949. Bron:...

<< 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>

© 2019 Gert Oudenampsen

Mogelijk gemaakt door Webnode