BesteBuurBloem november uitgereikt aan Annemiek Oudenampsen

28-11-2017 21:26

BesteBuurBloem november uitgereikt aan Annemiek Oudenampsen. Fijn toch dat je elkaar zo kunt helpen?

Cora Witjes-Hammenga (49) uit Vries zag via Facebook de oproep voor de BesteBuurBloem van AH WOON langskomen. Het deed haar meteen denken aan haar buurvrouw Annemiek Oudenampsen (48), want “Als er één een bloemetje verdient, dan is zij het wel”.

Annemiek is namelijk chronisch ziek en daardoor veelal gebonden aan huis. Het is de reden waarom Cora haar buurvrouw nomineerde voor de BesteBuurBloem. “Ondanks dat ze chronisch ziek is en soms dagen haar huis niet uit kan, is ze toch altijd positief.” De twee kwamen drie jaar geleden naast elkaar wonen en werden al snel dikke vriendinnen. “Ik ging heen om een kop koffie te drinken ter kennismaking en ben er eigenlijk nooit meer weggegaan. We kunnen eindeloos kletsen. Eigenlijk zijn we nooit uitgepraat”, vertelt Cora enthousiast. “Daarnaast ben ik ook haar mantelzorger. Als er bijvoorbeeld boodschappen gedaan moeten worden, appt ze even het lijstje door. Fijn toch dat je elkaar zo kunt helpen?”

Dat ze dagenlang niets tegen haar buurvrouw en goede vriendin kon zeggen, was wel een uitdaging voor Cora. “Ik kon natuurlijk niet tegen haar zeggen dat ze een bloemetje kreeg van AH WOON. Dat was toch wel moeilijk. Ik had er zo vreselijk veel lol om”, lacht ze. “Het was jammer dat ik dat niet met haar kon delen. Maar Annemiek was heel verrast en vond het ontzettend mooi.” Ook Annemiek kijkt er met veel plezier op terug: “Het is zo belangrijk om een goede buur als Cora te hebben. Ik heb ontzettend veel aan haar. Zoals Cora zegt kom ik de deur nog amper uit. Dan is het zo belangrijk dat je zo’n steun en toeverlaat hebt.”

Oproep
Heb je gereageerd op onze oproep(en), maar hebben we nog geen contact met je gezocht? Niet getreurd. Alle aanmeldingen blijven gewoon geldig voor de komende edities van de BesteBuurBloem! En heb jij ook een buurman of buurvrouw die je graag eens in het zonnetje wilt zetten en ben je huurder van Woonborg? Geef je buur dan op via secretariaat.ahwoon@gmail.com en laat ons weten waarom hij of zij een bloemetje verdient!

BesteBuurBloem
De Algemene Huurdersvereniging WOON heeft de BesteBuurBloem-actie opgezet om het ‘noaberschap’ te stimuleren en de betrokkenheid onder huurders te vergroten. De actie wordt mede mogelijk gemaakt door Bloemenhuis de Appelbloesem in Roden.

Annemiek Oudenampsen (N.14)
Bron: www.vries.nu

Terug

Nieuws

  • 13-09-1843 00:00

    Trouwadvertentie uit 1843

    Op 13 september 1843 trouwden Francisca Johanna Oudenampsen (I.31) en Frederic Hendrik van Luijt, gepensioneerd 1e Luitenant, te Doesburg. Advertentie komt van de website www.cbg.nl en om de hele afbeelding te mogen zien moet je betalen ....  

<< 39 | 40 | 41 | 42 | 43

© 2019 Gert Oudenampsen

Mogelijk gemaakt door Webnode