Merijn Oudenampsen in Buitenhof

11-09-2016 12:10

'De paradox van de vrijheid' --- Minister Edith Schippers gooide deze week de knuppel in het hoenderhok. In haar HJ Schoo-lezing waarschuwt ze voor de dreiging van de politieke islam, voor de kloof tussen diegenen die normen en waarden delen en diegenen die zich daarvan afkeren. We moeten de vrijheid verdedigen, stelt Schippers. En: onze cultuur is een stuk beter dan alle andere. Maar hoe verdedig je vrijheid? Wat zijn de grenzen van democratie? En hoe tolerant moet je zijn tegen intolerantie? In Buitenhof een debat, met rechtsgeleerde en filosoof Paul Cliteur, socioloog en politicoloog Merijn Oudenampsen en columnist en historicus Zihni Özdil.

Merijn: 'De paradox van vrijheid is een bekend leerstuk van de filosoof Karl Popper en die stelt feitelijk dat ten opzichte van intolerantie moet je intolerant zijn om je toletantie te beschermen'.

Bekijk de uitzending terug op: https://www.npo.nl
Merijn Oudenampsen (N.22) zie hier over zijn werk als politicoloog.

Terug

Nieuws

  • 13-09-1843 00:00

    Trouwadvertentie uit 1843

    Op 13 september 1843 trouwden Francisca Johanna Oudenampsen (I.31) en Frederic Hendrik van Luijt, gepensioneerd 1e Luitenant, te Doesburg. Advertentie komt van de website www.cbg.nl en om de hele afbeelding te mogen zien moet je betalen ....  

<< 39 | 40 | 41 | 42 | 43

© 2019 Gert Oudenampsen

Mogelijk gemaakt door Webnode